WebStorm 7.0.1 is available for update

Posted on by Ekaterina Prigara

Today we are making WebStorm 7.0.1 available.
It’s a minor update for WebStorm 7.0 that we released almost a month ago. It brings dozens of fixes and improvements based on your feedback on our issue tracker. Here is a full list of issues that were addressed in this update.

Unfortunately, it doesn’t come as a patch for WebStorm 7.0: you need to download the installation file on WebStorm web site and make a fresh install. All your settings will be saved.

One of nice improvements available in WebStorm 7.0.1 is the Emmet preview in HTML.

To enable it go to Settings → Emmet and enable Enable abbreviation preview.

Develop with pleasure!
WebStorm Team

Comments below can no longer be edited.

16 Responses to WebStorm 7.0.1 is available for update

  1. Jason says:

    October 30, 2013

    “Unfortunately, it doesn’t come as a patch”

    Why not? Could more work have been done to make that happen? This is one of the most annoying aspects of WS to me. I just don’t understand the technical hurdles on this kind of thing. Especially for a .0.1 release.

    • Ekaterina Prigara says:

      October 31, 2013

      Sorry. Usually minor updates don’t require fresh install, but we had some issues with 7.0 that made it impossible to provide a patch what 7.0.1 was available.

  2. Emmanuel says:

    October 30, 2013

    Just watched the Tips & Tricks video, was excited to try out the Emmet shortcuts, but it doesn’t seem to be enabled for me (Webstorm 7.0.1). So I went to Settings->Emmet looking for the enable checkbox but there isn’t one on my dialog box. In fact the dialog box looks like it’s getting cut off at the top and bottom, even tho it fills me entire screen. Maybe the dialog was designed for higher res than my 1366×768 laptop? Not great UX…

    • Ekaterina Prigara says:

      October 31, 2013

      Emmet should be enabled by default. In Emmet settings you should have the following boxes checked: Enable XMP Emmet and Enable CSS Emmet. Make sure that you also have in Settings|Live Templates Zen HTML and CSS checkboxes checked.
      I’ll make a request to improve the UI for this setting.

      • Emmanuel says:

        October 31, 2013

        Found out my problem, in case others have the same issue: I was typing into an .html file but the actual html was enclosed in tags since it’s a template that is processed by my backbone/underscore code. Apparently Webstorm considers this to be an invalid place to expand the html (which makes sense I guess).

        • Emmanuel says:

          October 31, 2013

          My reply above got munged. Let me try again:

          the actual html was enclosed in script … /script tags

          • Ekaterina Prigara says:

            November 1, 2013

            To work Emmet HTML abbreviations require the right context. Please specify the type for your script, for example, “text/template”.

  3. Jorge Daniel Whilchy says:

    October 31, 2013

    There’s an annoying issue with the resources on debug mode “Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)”, I’ve already seen that the issue was solved on the bug tracker, so I wonder when will be 7.0.2 available?

    Thanks!

    • Ekaterina Prigara says:

      October 31, 2013

      The update will be available quite soon, may be next week.

      • Jorge Daniel Whilchy says:

        October 31, 2013

        Nice! thank you very much!

  4. Alonisser says:

    November 6, 2013

    Help, I’m getting all over with “Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) ” this fails the debug (stuck at this) how can I solve this?

    • Ekaterina Prigara says:

      November 6, 2013

      Can you please send us the full text of the error message (with the file name).

  5. max says:

    November 4, 2014

    Same issue with “Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found). Version 13.1.4 (Mac)
    http://localhost:63342/myProjectFolder/myProject/html/scripts/Main.js.map

    Same version on PC works fine.

    • Ekaterina Prigara says:

      November 5, 2014

      Where do you see this error message? What are you trying to do before you see that?

  6. Steve Datnow says:

    November 9, 2014

    Just installed pycharm 3.4.1 (on Windows 7) and created a test.html file (which includes a test.js script). When I run the debug configuration (in Chrome) – I get the following error in Chrome console.

    Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://localhost:84/test.js.map

    In the PyCharm Debugger Variables section it reports ‘Disconnected (browser disconnected)’

    • Ekaterina Prigara says:

      November 10, 2014

      Do you have test.js.map and test.min.js files in your project? Please check the references.